dimarts, 27 de gener del 2009

reportatge del botelló

- bon día a tots y a totes.
- bon día!
- Hui vos anem a parlar sobre els botellons, un tema que ens interessa a tots perquè és una costum de tots els joves.
- Dacord, comencem: ací a castelló hi ha molts joves y quan ixes els caps de setmana trobes molts grups de persones fent botellons. Aina en que consisteix el botelló?
- Bé els botellons son una manera amb què es diverteixen els joves. Consisteix en una reunió de joves on l’alcohol es l’element principal.
- Tens raó, l’alcohol es imprescindible per als joves en una nit de festa, solen conseguir-ho en llocs il·legals si aquests joves són menors d’edat o en supermercats si no ho són. Bé, amb quina freqüencia es solen fer aquest tipus de reunions?
- Normalment es solen fer els divendres i dissabtes en la nit, però també els m´s joves els fan per les vesprades. Diga’ns Elena on es solen fer aquests botellons?
- Com ja sabreu els botellons pel carrer són il·legals per això el joves intenten amagar-se, moltes vegades es fan botellons als llocs on menys t’esperes, com per exemple als parcs on la policía no té entrada, o també a les colles o als pàrquings de les discoteques. Però aina ens pots explicar perquè els joves tenen aquesta obsessió amb els botellons?
- No es que siga una obsesió, si no més bé es com una tradició, els joves no poden ixir de festa sense botelló, ja que amb el botelló es diverteixen, es relacionen i no es gasten tants de diners com si prenen l’alcohol dins de la discoteca.
- Aleshores, segun tu els botellons són una manera de divertir-se i a més d’ahorrar diners.
- En efecte, però aquests botellons no sempre ixen bé, tenen els seus riscos. Ens pots dir quals són?
- Per començar en aquests botellons es pren una quantitat molt elevada d’alcohol, que pot causar desde malestar i vòmits fins al coma etílic, aquest es un tema molt seriòs perquè si t’agafa un coma etílic pots arribar fins a morir-te. A més molt d’aquest joves son menors d’edat i per tan no deurien prendre alcohol.
- Tens raó, un altre risc es la possibilitat de que vinga la policía, que pot desde simplement furtar-te l’alcohol, fins a posar-te una multa i portar-te cap a comisaria. Aquest cas es molt important perquè causaria un gran disgust als pares a més d’una festa perduda.
- Tampoc hi ha que oblidar que molta gent sol mesclar l’alcohol amb droges més perjudicials, desde els porros fins a l’heroina.
- A més a causa del colocó, en molts d’aquests botellons els joves, acaben discutint barallant-se i fins i tot, en alguns casos pot arribar a morir alguna de les persones implacades.
- En conclusió aquest tipus de festes són bones, sempre que sigen moderades, no s’abuse de l’alcohol ni es prenguen altres drogues i sempre que no hi haja conflites.
- Recomanem que sempre que aneu de festa i feu botelló amb els vostres amics, el principal objectiu siga passar-ho bé i no perjudicar a ningú.
- Espere que us haja agradat el nostre reportatge.
- Us deseem bons colocons !